PREGLED PREGLED - ÜBERSICHT ÜBERSICHT
Rudi Vouk

Rudi Vouk

* 19. marca 1965 v Celovcu Je avstrijski pravnik, bivši politik in pripadnik slovenske narodne skupnosti na Koroškem. Po maturi na Zvezni gimnaziji za Slovence se je vpisal na dunajsko univerzo za študij pravnih znanosti. Po zaključku študija je postal pravnik v Celovcu in se odtlej posebej zavzema tudi za pravice koroških Slovencev. V okviru politične dejavnosti je bil Vouk izvoljen v predsedstvo Enotne liste. Od leta 1997 je bil občinski svetnik v Dobrli vasi/Eberndorf. Leta 1999 je prevzel funkcijo poslovodečega predsednika Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS). Od leta 2000 do leta 2003 je bil predsednik Zbora narodnih predstavnikov (ZNP), t.j. parlamenta NSKS-a, od leta 2003 dalje je bil podpredsednik ZNP. Leta 2008 je bil glavni kandidat združene stranke LIF/EL (Liberalni forum/Enotna lista). V teh funkcijah je izterjal nekatere odločbe ustavnega sodišča in drugih instanc v zvezi z ustreznim pravnim upoštevanjem pravic slovenske narodne skupnosti na Koroškem. Po vsej Avstriji in Sloveniji je Vouk postal znan v boju za krajevne napise, pri čemer je od avstrijskega ustavnega sodišča izterjal, da enojezično krajevno tablo za St. Kanzian am Klopeinersee (Škocjan ob Klopinjskem jezeru) razveljavi kot protizakonito. Rudi Vouk je poročen in oče dveh deklet.

Knjige avtorja/ice

Cover: Iz pravNega kotička

Iz pravNega kotička

Rudi Vouk velja na avstrijskem Koroškem za odvetnika dirkača. Ta neslavni naslov si je pridobil z akcijo prehitre vožnje s samoovadbo, da bi lahko...

17,-
Iz pravNega kotička

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.