Mira Tavčar-Zelinka

Mira Tavčar-Zelinka

Mira Tavčar-Zelinka se je rodila v Loki pri Zidanem Mostu. Gimnazijo in učiteljišče je obiskovala v Ljubljani, nato pa je poučevala na osnovni šoli v Rogatcu, Žalcu in Celju, kjer tudi živi.

Kot učiteljica je pisala in režirala otroške gledališke igre, vodila filmski krožek, pa tudi sama rada igrala pri amaterskem gledališču v Celju.Veliko ji pomeni tudi glasba.

Njena ljubezen do otrok se je po upokojitvi izražala predvsem s pisanjem pravljic, ki jih je doslej objavila v dveh knjižicah: Božična drevesca, ki je izšla leta 1992 pri Mohorjevi družbi v Celju, nato pa že Zmešnjava v gozdu, ki je izšla v samozaložbi leta 2001 v Celju.Napisala je nad 200 pravljic, ki so jih predvajali na Radiu Trst A, kjer je dobila prvo nagrado na natečaju za izvirno pravljico.Predvajali pa so jih tudi na Radiu Ljubljana.

Mira Zelinka piše z velikim posluhom za otroško dušo. V njenih pravljicah se prepletajo vedrina, toplina in igrivost, ki vodijo otroke in odrasle v svet notranje lepote in dobrote, človečanskih vrednot, kjer se srečujeta pravljični svet in resničnost v čarobnem dotiku mehke ustvarjalnosti.

Knjige avtorja/ice

Cover: Pravljica za male in velike

Pravljica za male in velike

Mira-Tavčar-Zelinka se je rodila v Loki pri Zidanem Mostu. Poučevala je na osnovni šoli v Rogatcu, Žalcu in Celju, kjer tudi živi. Njena...

12,90
Pravljica za male in velike

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.