PREGLED PREGLED - ÜBERSICHT ÜBERSICHT
Marija Prelog

Marija Prelog

Leta 1981 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Delovno pot je začela kot samostojna oblikovalka v Design biroju po šestih letih pa je k temu dodala še štiri leta likovno-grafičnega uredništva v Državni založbi Slovenije v Ljubljani. Od leta 1991 ima status svobodne ustvarjalke na področju kulture.

Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov Slovenije (ZDSLU) in je predstavnica sekcije ilustratorjev v izvršnem odboru IBBY Slovenije.

Živi in dela v Ljubljani.

Ilustriranje povezuje z oblikovanjem. Riše od poljudno znanstvenih do fantazijskih tematik; od otroških slikanic, mladinskih del, do strokovnih knjig, učbenikov, priročnikov. Uživa v ilustriranju rastlinja, živali, še posebej ptic. Študijsko risanje živali ji je podlaga tudi za ustvarjanje avtorskih prostorskih izrezank in zloženk živali, v tehniki kirigami. Tako je nastala njena umetniška knjiga-priročnik "Ptice skrite v papirju" (Birds hidden in paper).

K spletni strani

Knjige avtorja/ice

Cover: A mi lahko ti kaj poveš o šoli?

A mi lahko ti kaj poveš o šoli?

Mila bo šla jeseni v šolo. Veliko je že slišala o njej, o učiteljih, odmorih in tudi o šolskih nalogah. Rada bi se veselila šole. A tega ne...

19,90
A mi lahko ti kaj poveš o šoli?

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.