Marija Ahačič Pollak

Marija Ahačič Pollak

Marija Ahačič Pollak se je rodila v Tržiču in se je v spomin Slovencev zapisala z legendarno Avsenikovo pesmijo „Tam kjer murke cveto.“ Leta 1959 je šla za svojim možem najprej v Avstrijo in kasneje emigrirala v Kanado.

Je ustanoviteljica radia Glas kanadskih Slovencev in dolgoletna kulturna delavka. Za širšo promocijo slovenskega glasbenega izročila je najpomembnejši nastanek vokalne skupine Plamen, ki jo je Marija Ahačič Pollak ustanovila leta 1991. Pod njenim vodstvom je Plamen združil srca mladih potomk slovenskega rodu in prvič zablestel z nepozabnim nastopom v Torontu na vseslovenski kulturni prireditvi ob kanadskem priznanju Slovenije. Odtlej ta Plamen gori in razveseljuje poslušalce po vseh kontinentih.

Marija je dobitnica, mnogih priznanj med njimi: Red za zasluge Republike Slovenije, Srebrne plakete Javnega sklada Republike Slovenije in je častna občanka mesta Tržič.

Knjige avtorja/ice

Cover: Tečejo, tečejo nitke

Tečejo, tečejo nitke

Knjiga Marije Ahačič Pollak je izjemna pripoved njenega življenja med Slovenijo in Kanado. Je tudi neke vrste nadaljevanje njene prejšnje knjige...

29,90
Tečejo, tečejo nitke

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.