Irena Marković

Dr. Irena Marković

Irena Marković je bila rojena 14. 1. 1964 v Slovenj Gradcu. Po končani Pedagoški gimnaziji v Mariboru je študij nadaljevala na pedagoški akademiji v Mariboru ter kasneje na Pedagoški fakulteti v Mariboru, kjer je leta 1998 diplomirala in pridobila strokovni naziv profesorica zgodovine in geografije. Podiplomski študij je nadaljevala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, program Ameriške študije, in leta 2010 pridobila znanstveni naziv magistrica znanosti s področja ameriških študij.

Leta 2014 je doktorirala na temo »Ameriški Indijanci na območju delovanja misijonarja Ireneja Friderika Barage«. Leta 2015 je prejela s strani Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu 1. nagrado za doktorsko disertacijo na področju izseljenstva.

Od leta 1995 je zaposlena na Osnovni šoli Rače. Za njeno aktivno sodelovanje v znanstvenih in pedagoških revijah in za strokovno delo v vzgoji in izobraževanju ter na lokalni ravni je leta 2008 prejela s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, najvišji naziv v šolstvu - svetnica.    

Knjige avtorja/ice

Cover: Irenej Friderik Baraga - misijonar in škof med Otavci in Očipvejci

Irenej Friderik Baraga - misijonar in škof med Otavci in Očipvejci

“Knjiga Irene Marković o severnoameriških indijanskih plemenih, za katere je skrbel slovenski misijonar in škof Irenej Friderik Baraga, je v...

32,--
Irenej Friderik Baraga - misijonar in škof med Otavci in Očipvejci

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.