Fabjan Hafner

Fabjan Hafner

Fabjan Hafner, dr. (1966-2016); pisatelj, prevajalce, literarni znanstvenik. 

V nemškem govornem prostoru je Hafner veljal za nesporno avtoriteto na področju literarnega prevajanja. Bil je velik poznavalec Slovenije, Koroške in njune književnosti v obeh jezikih. Za svoje delo je prejel številna priznanja. Hafner se je kot eden najvidnejših prevajalcev slovenske književnosti v nemški jezik uveljavil že med študijem nemške filologije in slavistike v Gradcu ter med pisanjem doktorske disertacije o vlogi slovenskih elementov v opusu Petra Handkeja. Cenjen je bil kot pedagog na univerzah v Gradcu, Celovcu in Ljubljani.

Hafner je za svoje delo prejel številne nagrade, med njimi nagrado Petrarca Preis, avstrijsko državno nagrado za književno prevajanje, nagrado mesta Münster za evropsko poezijo, koroško deželno nagrado in nagrado Rotahorn. Leta 2014 je Društvo slovenskih književnih prevajalcev Hafnerju podelilo Lavrinovo diplomo, priznanje za prispevek na področju posredovanja slovenske književnosti v druge jezikovne kulture.

Knjige avtorja/ice

Cover: Oha, sivec!

Oha, sivec!

Peter Handke in Slovenci. Govor ob podelitvi Einspielerjeve nagrade 2013

(Ich kann nicht slowenisch schreiben.
Es ist meine Muttersprache,
doch...

19,90
Oha, sivec!
Cover: TRIVIUM / tri poti / drei wege

TRIVIUM / tri poti / drei wege

Od leta 2000 poteka vsako leto 14. avgusta, na dan pred velikim šmarnom (gospojnico), v Marijini romarski cerkvi na gori Hemi nad Globasnico...

20,00
TRIVIUM / tri poti / drei wege

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.