Blaž Torkar

Blaž Torkar

rojen leta 1981 v Šempetru pri Novi Gorici. Univerzitetni diplomirani politolog obramboslovja. Raziskave v britanskem nacionalnem arhivu (The National Archives and Records Administration – TNA) o usposabljanju slovenskih padalcev in pripadnikov britanske misije v času druge svetovne vojne v Jugoslaviji. Temeljno vojaško strokovno usposabljanje. Prešernova nagrada Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za diplomsko nalogo z naslovom ”Rekrutacija in urjenje slovenskih pripadnikov misij britanske Uprave za posebne operacije”. Podiplomski študij v Kopru, „Zgodovina Evrope in Sredozemlja”. Od maja 2006 zaposlen kot višji vojaški uslužbenec, kustos vVojaškem muzeju Slovenske vojske, pedagog, poučevanje vojaške zgodovine v SV, sodelovanje pri postavitvi razstav Vojaškega muzeja, vodenje po razstavah, raziskovalno delo v National Archives and Records Administartion (NARA) v Washingtonu in v The National Archives (TNA) v Londonu, organizacija in prispevki na mednarodnih konferencah, objava znanstvenih prispevkov .

Knjige avtorja/ice

Cover: Prikriti odpor

Prikriti odpor

Dokumentacija o delovanju ameriške tajne službe na slovenskih tleh v času druge svetovne vojne.

32,00
Prikriti odpor
Cover: Die letzte Schlacht am Isonzo 1917

Die letzte Schlacht am Isonzo 1917

Die vorliegende Studie ist eine wissenschaftlich detaillierte Darstellung der 12. Isonzoschlacht, die zweifellos zu den komplexesten und...

35,90
Die letzte Schlacht am Isonzo 1917

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.