Ana Koritnik

Ana Koritnik

se je rodila 18. julija 1975 v Celju. Leta 2002 je diplomirala iz slovenistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je na Osnovni šoli v Miklavžu na Dravskem polju. Je doktorandka in asistentka kot zunanja sodelavka, znanstveno področje: specialna didaktika – didaktika mladinske književnosti) pri red. prof. dr. Metki Kordigel Aberšek na Pedagoški fakulteti v Mariboru, na zasebni šoli B2 poučuje odrasle … Je predvsem otroška in mladinska pisateljica – objavila je 14 del za otroke oz. mladostnike in eno za odrasle. Sodeluje pri različnih projektih za otroke, izvaja otroške delavnice, gostuje po šolah in vrtcih (npr. sklep bralne značke, noč branja ipd.), spodbuja učence in mlade k literarnemu ustvarjanju (pod njenim mentorstvom štiri knjižne objave, sodelovanje na literarnih natečajih – učenci dosegajo nagrade in priznanja tudi na državni ravni). (stanje: julij 2016)

 

Knjige avtorja/ice

Cover: Beysonova in Yarina usoda

Beysonova in Yarina usoda

Zgodba pripoveduje o usodi dveh izgubljenih otrok, ki sta morala zbežati. Zbežati iz domovine, kjer so bombe, tanki, granate, puške in eksplozije...

19,90
Beysonova in Yarina usoda

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.