Aleš Lokar

Dr. Aleš Lokar

Aleš Lokar se je rodil v Ajdovščini 10. novembra 1935, leta 1947 se je z družino preselil v Trst, kjer je maturiral tako na Trgovskem tehniškem zavodu Žige Zoisa kot na Znanstvenem liceju Franceta Prešerna (v tem primeru kot privatist), zatem pa diplomiral iz blagoznanstva na Fakulteti za kemijo na Univerzi v Trstu. Poučeval je med drugim na univerzah v Urbinu in Vidmu, kot Fulbrightov nagrajenec tudi v New Orleansu v ZDA, po upokojitvi pa tudi v visokošolskem centru Alma Mater Europaea v Sloveniji. Napisal je vrsto strokovnih in znanstvenih razprav in člankov zlasti na ekonomsko tematiko ter o italijansko-jugoslovanskih gospodarskih odnosih, sodeloval je s Slovenskim raziskovalnim inštitutom ter bil med ustanovitelji in souredniki revije Most. Med njegovimi zadnjimi deli je knjiga z naslovom Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega, ki je leta 2016 izšla pri Mohorjevi založbi Celovec.

Knjige avtorja/ice

Cover: Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega

Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega

Ali je res, da je znanost dokončno prevladala nad religijo ter jo izpodrinila? Avtor - upokojeni univerzitetni profesor podjetništva - v tem eseju...

21,90
Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Faks: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

e-novice

Spoštovani, s prijavo na e-novice boste na vpisani elektronski naslov prejemali vse novosti in aktualne informacije Mohorjeve založbe.