Peter Handke

Peter Handke

Peter Handke, rojen 6. decembra 1942 v Grebinju/Griffen na Koroškem, je mednarodno visoko odlikovan pisatelj in prevajalec (mdr. je prevedel Gustava Januša in Florjana Lipuša), najbrž v tujini in doma najbolj znani sodobni avstrijski pisatelj. Leta 1966 je izšel njegov prvi roman Die Hornissen (Sršeni). Sledilo je več ko 30 pripovedi in proznih del. Njegovo delo je odlikovano s številnimi najprestižnejšimi mednarodnimi nagradami ter prevedeno v številne svetovne jezike. Njegova dela so doživela številne dramatične uprizoritve po vsem svetu. Leta 2019 je prejel Nobelovo nagrado za literaturo.

Bücher des Autors

Cover: Lepi dnevi v Aranjuezu

Lepi dnevi v Aranjuezu

Gre za prefi njeno, subtilno izvezeno besedilo Petra Handkeja o globinskih ‒ umljivih in nedoumljivih razmerjih ‒ med moško in žensko naravo.

18,90
Lepi dnevi v Aranjuezu
Cover: Poskus o norem gobarju

Poskus o norem gobarju

Leta 2013 je Handke dokončno zaključil – kakor sam pravi – niz poskusov s petim in zadnjim pripovednim esejem, Poskusom o norem gobarju. V njem...

24,90
Poskus o norem gobarju

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Fax: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

Newsletter

Bleiben Sie auf dem Laufenden und melden Sie sich zu unserem Newsletter an, der Sie regelmäßig mit frischen Informationen aus dem Verlag versorgt.