Branko Cestnik

Dr. Branko Cestnik

župnik in klaretinec, se je rodil leta 1965 v Zgornji Hajdini pri Ptuju. Njegova pot v duhovniški poklic je bila vse prej kot premočrtna. Študiral je v Rimu na treh papeških univerzah: filozofijo na Lateranu, teologijo na Gregoriani, sledila je še specializacija na Salesiani.

Od leta 2003 je župnik v Frankolovem ter deluje v pastoralnih in svetovalnih organih škofije Celje. Je tudi urednik revije Cerkev danes, ki je namenjena razmišljanjem o pastorali in evangelizaciji. Vodil je pripravo dokumenta Pridite in poglejte, ki vsebuje sodobno vizijo Katoliške cerkve na Slovenskem.

Od leta 2012 piše tudi spletni dnevnik, ki je daleč najbolj obiskan med slovenskimi kleriškimi blogi. V blogih se odziva na verska, družbena in filozofska vprašanja v Sloveniji in v svetu.

Bücher des Autors

Cover: Manj, boljše, tišje

Manj, boljše, tišje

Pater klaretinec Branko Cestnik razmišlja o svetovnih in slovenskih problemih na osnovi zahodnih vrednot, kot kristjan in čistokrvni svobodomislec.

21,90
Manj, boljše, tišje

Kontakt

Mohorjeva Hermagoras

A-9020 Celovec/Klagenfurt,
Viktringer Ring 26

Tel: +43 463 56 515 - 20,
Fax: +43 463 51 41 89,
zalozba@mohorjeva.at

Newsletter

Bleiben Sie auf dem Laufenden und melden Sie sich zu unserem Newsletter an, der Sie regelmäßig mit frischen Informationen aus dem Verlag versorgt.